Presenten a Platja de Muro el primer tren turístic amb gas natural d'Europa

AQUESTA FONT DE COMBUSTIÓ ÉS MÉS RESPECTUOSA AMB EL MEDI AMBIENT.
El servei de transport de passatgers començarà aquest 1 de maig.
El Batle de Muro, Martí Fornés; els regidors Miquel Porquer, Jose Juan Aguiló i Toni Serra; i Rafael Gelabert de UIM han assistit aquest matí a la presentació oficial del tren turístic de la Platja de Muro que, com a principal novetat per a aquesta temporada, estarà propulsat per Gas Natural Comprimit (GNC), un dels combustibles amb millor valoració mediambiental, i es converteix així en el primer d'aquestes característiques a Europa.

L'empresa Contenidors Emmurallo SL, adjudicatària del concurs públic per a aquest servei de transport de viatgers, va contemplar en la seva proposta la implantació de gas natural que van desenvolupar Gasmocion i Redexis Gas, una de les principals companyies dedicades al desenvolupament i operació de xarxes de transport i distribució de gas natural a Espanya i gas liquat del petroli (GLP).

El tren turístic de la Platja de Muro, que es compón de locomotora i tres vagons amb capacitat per 60 passatgers, funcionarà entre l'1 de maig i el 31 d'octubre amb horari de 9.00 a 23.00 hores.

Recorrerà gairebé 10 quilòmetres de la Platja de Muro amb una rotació de 10 itineraris diàriament i disposarà d'una benzinera, situada a la zona de la Platja de Muro, per realitzar la seva pròpia càrrega.

El Batle de Muro ha assenyalat que “Com a Ajuntament agraïr a tots els que han participat en aquesta inciativa, sobretot a Contenenedors Muro apostant per un tren de nova tecnologia, el primer a Europa que funcionarà amb Gas Natural, i a tota la família Fornes per apostar per una eina que marcarà un abans i un després en el que són els trens i que molts imitaran. Per descomptat, agraïr a Redexis la implatación de gas natural a Platja de Muro, ja que és el partner que ha fet possible que això es pogués realitzar. Hi ha molts factors que faran d'aquest tren un èxit com l'escassetat de renou o el fet de que sigui un dels més confortables de l’illa. Platja de Muro tindrà, una vegada més, un servei que ho convertirà en una destinació capdavantera dins de Mallorca. Enhorabona i que això sigui un èxit”.

El director de Diversificació de Negoci de Redexis Gas, Miguel Mayrata, també present en l'acte, ha destacat que l'ús de gas natural per a la circulació del tren turístic suposa “una fita en la implantació d'aquesta font d'energia com a combustible alternatiu, que a més pot ser fins a un 40% més econòmic que els motors dièsel”.

El gas natural, segons ha indicat Mayrata, és menys contaminant i més respectuós amb el medi ambient, a més d'eliminar totalment les emissions de sofre i reduir un 20% de CO2, la qual cosa millora la qualitat ambiental.
Sobre Redexis Gas
Redexis Gas, una de les principals companyies dedicada al transport i distribució de gas natural, així com a la distribució i comercialització de gas liquat del petroli (GLP) a Espanya. Opera més de 9.655 quilòmetres de xarxes de gas repartides al llarg d'Andalusia, Aragó, Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura i Regió de Múrcia amb les quals facilita l'accés a una font d'energia segura, còmoda i eficient en regions a més de nou milions de persones, indústries i comerços en 574 municipis. L'empresa manté un sòlid i continuat pla d'expansió i desplegament de xarxa amb l'objectiu de crear constant valor en les comunitats on està present. Redexis Gas genera més de 300 llocs de treball directes i 2.800 indirectes i va tancar l'any 2016 amb 157,1 milions d'euros de EBITDA.
Bookmark and Share
  • © 2016 Ajuntament de Muro. Reservats tots els drets.
  • Adreça: Plaça Comte d'Empúries, 1 07440 Muro
  • CIF: P0703900A
  • Telèfon: 971860036